Limonlu Pasta

Öncelikle hepimize hayırlı bir Ramazan ayı diliyorum.Bu ay boyunca sanırım tarifler daha çok tatlı ağırlıklı olacak.Ramazan ayının ilk tatlısı gördüğünüz pasta.Hanımlar, işlerimizi daha çabuk ve planlı yapacağız .İftara yemek yetiştirmek , misafir ağırlamak daha hızlı olmayı gerektirecek. Pastayı hazırlama süresi 30 dakika. Limon aromalı, yumuşak dilimler ,çayla ikram edilebilir.
Önce kremasını hazırlayıp bir kenara koymalı soğuması için.
Krema 1 kilo süt, 2 kaşık buğday nişastası, 2 kaşık un, 1 limon kabuğunun rendesi, 6-8 kaşık şeker.Malzemeleri kullanarak ve sürekli karıştırarak kremayı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Pasta Malzemesi
- 500 gr un(fazla gibi görünebilir hamurun kıvamı kek hamurundan daha koyuca olacak)
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı dolusu yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı şeker
- üzerini süslemek için 2 adet limon
Kaseye yumurta ve şekeri koyun ve köpük olana kadar mikserde çırpın.Yağ, yoğurt,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın . En son unu katıp hamur elde edin. 24-25cm lik pandispanya kalıbına yayın.Kalıbı yağlamayı veya yağlı kağıt sermeyi unutmayın.Hamurun üstüne ince dilimlenmiş limon halkaları yerleştirin.Toz şeker serpiştirin ve 175 C de kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra , ikiye bölüp arasına bolca krema sürün . Buzdolabında en az iki saat dinlendirin.Servis yapacağınız zaman pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:
Yorum Gönder