Ekler Pasta

Ben bu pastayı lise yıllarımda tanıdım. Okul çıkışı dershaneye gitmeden önce Kızılay 'da yemek yerdik "Jeton " diye bir hamburgerci açılmıştı Atatürk Bulvarı'nda, ferah bir yerdi.Hamburger kültürü yeni yeni yayılmaktaydı. Ama ben onun hemen yanında küçücük sıkış tıkış "Piknik " te yemeyi severdim ayak üstü.Türk usulü hamburger yapardı. Dershane çıkışında da bazan Sergen pastanesine uğrar yine ayak üstü - oturma yeri yoktu-şekerpare, ekler ,piramit pasta , zamanımız çoksa Akman 'da dondurma, çikolatalı vişneli pasta yerdik. Şimdilerde o bölgeye adım atamıyorum. Ankara'nın yeni alışveriş merkezleri , değişen yaşam, ekler pastayı da, mekanları da unutturdu.
Tarif zeytinyağıyla ve ilk kez deneyecekler için 100% garantili. Ekler hamurunu pişirdiğinizde içi boş puf bir ekler ekmeği elde edersiniz. İçine krema ile birlikte, muz , çilek , vişne gibi meyveleri de koyabilirsiniz.
Malzemeler
Ekler Hamuru:
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı un
2 yumurta
1 fiske tuz
Krema:
1/2 lt süt
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
vanilya
Üzerini süslemek için:
Çikolata sos (hazır sos kullandım)
Hindistancevizi
Yapılışı
Önce kremayı pişirin ve soğumaya bırakın.
Eklerleri hazırlamak için, teflon tencereye suyu koyun kaynatın , yağı ve unu ekleyin, tahta kaşıkla pürüzsüz bir hamur olana kadar 4-5 dakika çevirin.Altını kapatın. Hamur, eliniz dayanacak kadar soğuyunca her bir yumurtayı tek tek kırıp yoğurun .İsterseniz elinizi ıslatarak yuvarlak şekil verin , isterseniz torbadan sıkarak uzun şekiller verin . Tepsiye dizip 200 C derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Fırın soğuyana kadar ekmekleri çıkarmayın , yoksa sönebilir.Soğuduktan sonra sandiviç gibi ayırıp içine bol krema doldurun. Üzerine çikolata sos gezdirin. Hindistancevizi ile servis yapın. Bu tarifle 17-20 adet ekler elde edebilirsiniz.


Tarif için Naime Hanım 'a teşekkürler.

0 yorum:

Yorum Gönder