SENA'NIN DAVETİ VE ÇİLEKLİ MİLFÖY

İtalyan Kültür'e gittiğinden daha önceki bazı yazılarımda bahsetmiştim. Arkaşadaşlık bakımından benim gittiğim en kalıcı kurs oldu, maalesef aynı şeyi italyancam için söyleyemeyeceğim:( Bu konuda ekol olan Hocamız Tanju dahil 10 kişi bağımızı koparmadık, seyrek de olsa görüşmeye çalışıyoruz. Geçen haftasonu da güzel bir vesile ile toplandık. Aralık ayında evlendirdiğimiz Sena'nın evine gittik. Bazılarımız 1 yıla yakın zamandır görüşmemiştik, bol sohbetli, hasret giderilen keyifli bir akşam oldu. Bu akşam için Sena çok güzel yiyecekler hazırlamıştı. Bunlar arasında pratik bir tatlı olan çilekli milföyün tarifini paylaşmak istiyorum. Bazılarının tarifleri sitede mevcut onlar için de bağlantı adreslerini ekliyorum.
Masamızdaki lezzetleri aşağıdaki kolajda görebilirsiniz. Bunlar:
-Lor peynirli, baharatlı börek
-Peynir topları
-İtalyan salatası:)
-Patlıcan salatası
-Çerkez tavuğu (Sena'nın annesinden)
-Çilekli Milföy
-Patates kroket ve minik köfteler
-Mercimek köftesi (Belgin'in annesinden-linkdeki tarifi kırmızı mercimekle uygulayabilirsiniz)
-Yaprak sarma (Azize ve annesinden )
-İtalyan kekinden yıldız pasta (benden-tarif yakında)
Bu lezzetlerin yanısıra kolajda Sena'nın peçetelerini de ekledim, çok güzel bir görüntü yakalamıştı, iki farklı renkdeki peçeteyi çapraz olarak üst üste koyarak çok şık bir görüntü oluşturmuştu, sizlere de fikir verebilir diye paylaşmak istedim.

ÇİLEKLİ MİLFÖY

Malzemeler:

-6 kare milföy
-250 gr çilek
-2 su bardağı süt
-5 çorba kaşığı şeker
-1,5 çorba kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
-20 gr tereyağ

Yapılışı:

Milföy karelerimizi 4 eşit parçaya kesip, minik kareler elde ediyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, çok fazla kızartmadan, hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Milföylerimiz soğurken kremamızı hazırlıyoruz. Bunun için tenceremize nişasta ve unumuzu koyup, üzerine sütümüzü ve şekerimizi ekleyerek, krema kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Ocaktan almadan önce tereyağımızı ve vanilyamızı ekliyoruz. Kremamız soğurken de aralıklı olarak karıştırarak üzerinin kaymaklanmasını önlüyoruz. Kremamız ılınınca, milföylerimizi ortadan ikiye ayırıp, aralarına önce kremamızdan, sonra da dilimlediğimiz çilekden koyup, tekrar kremamızdan koyarak ikinci katını üzerine kapatıyoruz. Milföylerimizin içine meyve olarak çileğin yanısıra, muz, ahududu, kivi gibi meyveleri de koyabiliriz. Ayrıca servis yaparken pudra şekeri serpiştirebiliriz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder