Keskek

oktay usta

Malzemeler:
2 su bardağı buğday
2 soğan
yarım kg. kuzu gerdan
sıvıyağ
tuz, karabiber

Sosu için:
1 çorba k. tereyağı
1 çorba k. salça
tuz, karabiber
kekik

HAZIRLANIŞI:
Buğdayı önceden haşlayın.
Tencereye yemeklik kesilmiş soğanı alın ve kavurun.
Üzerine haşlanmış olan buğdayı ekelyin.
Yarım kg.kuzu etini haşlayın ve didikleyin.
Kuzu etini tencereye ilave edin.
Kaşık veya bir tahta kaşıkla devamlı dövün.
İyice özleşmesi için.
Üzerine kıvamı bağlamak için tencereye et suyunu
ilave edin.Devamlı özleşene kadar keşkeki pişirin.
Sosu için tavaya 1 çorb akaşığı tereyağını alın.Üzerine
salça,tuz ,karabiber ve kekik ilave ederek bir sos elde edin.
Servis tabağına keşkeği alıon üzerine sosu dökerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder