Çikolatalı Puding I
Malzemeler
3 Su bardağı süt
1 Su bardağından 2 parmak eksi(150 gr)
80 gr pandipanya
10 Çay kaşığı kakao
3 Adet yumurta
3 Adet yumurtanın sarısı
Kabı Yağlamak için:
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı tozşeker
Çikolartalı sos için:
1 su bardağı süt
2.5 Çorba kaşığı un
2 Adet yumurtanın sarısı
5 Çorba kaşığı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Puding kalıbını margarinle yağlayın.
Kalıbın dibine ve kenarlarına bir çorba kaşığı tozşeker serpin.
80 gr pandispanyayı 2 cm lik küpler halinde kesin.
Yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba pandispanya parçalarını döşeyin.
Ayrı bir kapta 3 adet yumurta,3 adet yumurta sarısı ve tozşekeri 5 dakika elle çırpın.
3 Su bardağı kaynar sütü sürekli karıştırarak,ekleyin.
10 çay kaşığı dolusu kakaoyu ilave edin.
Sütlü ve kakaolu karışımı orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Çorba kıvamında bir koyuluğa gelene dek pişirin.
Karışımı puding kalıbının içine dizdiğiniz pandispanyaların üzerine dökün.
Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtun.
Yüksek ısılı fırında 1 saat pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuyana dek bekleyin.
Bir bıçak yardımıyla puding kabından sıyırın.
Servis tabağına ters yüz ederek,aktarın.
Sos için 1 su bardağı sütü,2.5 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurtanın sarısıyla birlikte iyice karıştırın.
Tencereye aktarın.
Süt ılınmaya başlandığında 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Karışım şurup kıvcamına gelmeye başladığında 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin.
Kakao,karışım ile özdeşleştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın ve ılıtın.
Ilık pudingin üzerine sosu dökün.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş sütsüz çikolata serperek servis yapın.
3 Su bardağı süt
1 Su bardağından 2 parmak eksi(150 gr)
80 gr pandipanya
10 Çay kaşığı kakao
3 Adet yumurta
3 Adet yumurtanın sarısı
Kabı Yağlamak için:
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı tozşeker
Çikolartalı sos için:
1 su bardağı süt
2.5 Çorba kaşığı un
2 Adet yumurtanın sarısı
5 Çorba kaşığı tozşeker
3 Çorba kaşığı kakao
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Puding kalıbını margarinle yağlayın.
Kalıbın dibine ve kenarlarına bir çorba kaşığı tozşeker serpin.
80 gr pandispanyayı 2 cm lik küpler halinde kesin.
Yağlanmış ve şekerlenmiş kalıba pandispanya parçalarını döşeyin.
Ayrı bir kapta 3 adet yumurta,3 adet yumurta sarısı ve tozşekeri 5 dakika elle çırpın.
3 Su bardağı kaynar sütü sürekli karıştırarak,ekleyin.
10 çay kaşığı dolusu kakaoyu ilave edin.
Sütlü ve kakaolu karışımı orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Çorba kıvamında bir koyuluğa gelene dek pişirin.
Karışımı puding kalıbının içine dizdiğiniz pandispanyaların üzerine dökün.
Kalıbı içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtun.
Yüksek ısılı fırında 1 saat pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra soğuyana dek bekleyin.
Bir bıçak yardımıyla puding kabından sıyırın.
Servis tabağına ters yüz ederek,aktarın.
Sos için 1 su bardağı sütü,2.5 çorba kaşığı un ve 2 adet yumurtanın sarısıyla birlikte iyice karıştırın.
Tencereye aktarın.
Süt ılınmaya başlandığında 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin.
Karışım şurup kıvcamına gelmeye başladığında 3 çorba kaşığı kakaoyu ekleyin.
Kakao,karışım ile özdeşleştiğinde tencereyi ateşin üzerinden alın ve ılıtın.
Ilık pudingin üzerine sosu dökün.
Dilerseniz üzerine rendelenmiş sütsüz çikolata serperek servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder