TUZLU PASTANE KURABİYESİ
Pastane kurabiyelerinin lezzetini ve dokusunu yakalamak hepimizin çabasıdır. Ben küçüklüğümden beri özellikle ağızda dağılan tuzlu pastane kurabiyelerini hep sevmişimdir. Hele anason kokulu kurabiyeler bana çocukluğumu gerçekten özletir. Bu tarif de gevrekliği ve lezzeti ile pastane kurabiyesi lezzetinde, gerçi tarifte anason yok ama isterseniz mahlep yerine anason ekleyerek de hazırlayabilirsiniz tarifi. Ayrıca 3-4 gün tazeliğini koruyan bir tarif. Çay saatleri için özellikle uygun. Tuzlu kurabiyemizin tarifi şöyle;
Malzemeler:
-200 gr oda sıcaklığında tereyağı
-1 adet yumurta
-3 yemek kaşığı su
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı limon suyu veya sirke
-1 çay kaşığı mahlep
-1 çay kaşığı tuz
-1 adet kabartma tozu
-Aldığı kadar un
- Susam, çörekotu ve haşhaş
Yapılışı:
Yumurtanın beyazı, susam, çörekotu ve haşhaş haricindeki tüm malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlıyoruz ve hamurumuzu 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Hamurdan parçalar kopararak kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz.(Kurabiyeler halka, çubuk veya örgü şeklinde de yapabiliriz) Kurabiyelerin üstüne yumurta akını fırçayla sürdükten sonra, susam, haşhaş veya veya çörekotu serpiştirerek, 160 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder