Dilim Poğaça
Dilim Poğaça
Malzemeler:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket yaş maya = 1 tatlı kaşığı toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 100 gr kıyma
- 2 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- tuz , karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
- çörek otu
Yapılışı:
- Tuz , şeker , ılık süt , yaş maya karıştırılır.
- 15 dk. ılık bir yerde bekletilir.
- Diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
- Ilık bir yerde 30 dakika mayalandırılır.
İç Harcının Hazırlanışı:
- Sıvıyağ ve küp doğranmış soğan yağ ile birlikte kavrulur.
- Kıyma ve haşlanmış yeşil mercimek ilave edilip 5 dk. kavrulur.
- Baharatlar eklenerek ocaktan alınır.
- Maydanoz eklenir ve karıştırılır.
- Hamuru tezgaha serip merdaneyle açıyoruz.
- Kalem kalınlığından biraz daha ince olarak iç koyup 1 karış olacak şekilde sarıyoruz.
- Rulo yapıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı , çörek otu serip 3 parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye diziyoruz.
- Ilık ortamda 20 dk. mayalıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder