PATATESLİ POĞAÇA

patatesli-poğaça.jpg-1

Çay daveti soframızdan eksik kalan son tarif, patatesli poğaçamız, hamuru oldukça puf puf bir hamur, aynı tarifle, kıymalı, ıspanaklı veya peynirli poğaça da hazırlayabilirsiniz. Benim de çok hafif bulduğum bir poğaça hamuru. Şeklini yuvarlak veya klasik şekilde de hazırlayabilirsiniz. Üzerine galeta unu kullanabileceğiniz gibi, mısır unu da kullanabiliriz. Mısır unu da aynı kıtırlığı veriyor. Hatta benim son zamanlarda yaptığım gibi, tüm hamur işlerine 1 kaşık olsun mısır unu ekleyebilirsiniz. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler: (20 adet)
- 125 gr tereyağı oda sıcaklığında
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 çay kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı şeker, ½ çay kaşığı tuz
- aldığı kadar un

İç malzemesi:

- 2-3 orta boy patates
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 yemek kaşığı sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı karabiber ve kırmızıbiber
-1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:
-Galeta unu veya mısır unu

Yapılışı:

Poğaçanın iç malzemesi için, haşlanmış patateslerimizi ezdikten sonra, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavurarak, fazla suyunu çektirmiş, baharatlarımızı ekleyerek lezzetlendirmiş oluyoruz. Patateslerimiz biraz ılınınca kaşar peyniri rendemizi ekliyoruz. (Önceden çok erimesini istemiyoruz, fırında pişerken erisin istiyoruz, yoksa içinde çok dağılıyor). Poğaçanın hamuru için 1 yumurtanın akı haricindeki tüm malzemeyi karıştırıp, kulap memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alıp avucunuzda açıp, içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyup yuvarlayarak şekil verin. Poğaçaların üzerine once fırça yardımıyla yumurta akını sürüyoruz, sonra galeta unu veya mısır ununa batırıp, yağlanmamış tepsiye birleşim yerleri alta gelecek şekilde diziyoruz. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder