SEBZELİ KREP
Pazar sabahı ev ahalisi 'ekmek-peynir-zeytin' üçlüsüne kazan kaldırıp değişik birşeyler talep edince ortaya bu lezzet çıktı. Geçen ay Çeşme'de kaldığımız butik otelin sahibesi buna benzer birşey yapmıştı, hepimiz de bayılmıştık. Esinlendim sizin anlayacağınız. Bana özgü bir kompozisyon değil yani. Krep oğlumun bayıldığı bir şeydir, sık sık yaparım, içine kıyma koyduğum da olmuştur ama böylesini denememiştim. Biz beğendik, denerseniz size de afiyet olsun..
Malzemeler:
*************
Krep için:
---------------
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı un
*3 yumurta
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 fiske tuz
*Fındık büyüklüğünde margarin veya tereyağı (tavayı yağlamak için)
İç malzemesi:
-------------------
*1 adet kırmızı kapya biber
*2 adet iri domates
*2 adet yeşil biber
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*Varsa birkaç dilim salam
*Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı:
**********
Krep:
-----------
*Cam veya porselen bir çukur kaba yumurtaları kırın.
*Unu ekleyip çatalla iyice çırparak yumurtalara yedirin.
*Sütü azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin.
*Sıvı yağı ve 1 fiske tuzu katıp hamuru hazırlayın.
*Yağsız tavayı kızdırın, içine fındık büyüklüğünde katı yağ koyup eritin ve tavaya yaydırın.
*Hamurdan 1 büyük çorba kepçesi alıp tavaya dökün ve hızla her yerine yaydırın (orta boy veya mini boy tava kullanın, hamurun biraz kalın olması gerekiyor)
*Alt üst edip her iki tarafını pişirin, krepleri bu şekilde bitirip bir tabakta biriktirin.
İç yapımı:
--------------
*Malzemelerin hepsini baştan doğrayıp hazır ederseniz işiniz çok kolay olacaktır.
*Biberleri ince ince doğrayıp sıvı yağda biraz çevirin.
*Hemen ardından ince kıyılmış salamları ve küp doğranmış domatesi ekleyin.
*Domatesleri fazla öldürmeden altını kapatın.
*Hemen kaşar peynirini ekleyin ve karıştırın.
*Her bir krepin içine malzemeyi bölüştürün.
*İçleri hafif görünecek şekilde ikiye katlayıp sıcak sıcak servis edin.
*İç malzemesini çeşitlendirmek tamamen sizin zevkinize ve damak tadınıza kalmış..
0 yorum:
Yorum Gönder