LABNESİZ TİRAMİSU



Bayram için İstanbul'dan kız kardeşim ve eşi geldiler. Ben de onlardan sadece bir gün önce İstanbul'dan döndüğüm için hem evi derleyip toplamaya hem de öyle ayrıntılı lezzetler yaratmaya fazla vaktim olmadı açıkçası. Birkaç çeşit basit meze, salata derken tatlıya sıra geldi. Malzeme çekmecemi karıştırırken yukarıda fotoğrafını gördüğünüz Dr.Oetker'in Tiramisu Aromalı Gourmet Puding'ini buldum. Fakat uzun yoldan yeni dönmüş ve dolabı tamtakır olan bendenizde labne peynir ne gezer? Öyle olunca hemen bir tiramisu keki tarifi bulup işe koyuldum.. Bakalım labnesiz tiramisu nasıl oluyormuş.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*****************
Keki için:
-----------------
*4 yumurta
*3,5 kahve fincanı un
*4 kahve fincanı şeker
*1/2 kahve fincanı kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya

Islatmak için:
--------------------
*1,5 su bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı nescafe
*2 tatlı kaşığı şeker

Puding için:
--------------------
*1 paket Dr.Oetker Tiramisu Aromalı Gourmet Puding
*2 su bardağı süt (üzerindeki tarifte 500 ml. yazar ama biz 400 ml. yani 2 su bardağı kullanıyoruz, biraz kıvamlı yapıyoruz)

Üzerine serpmek için:
-------------------------------
*Kakao (puding paketinin içinden çıkıyor zaten)

Yapılışı:
************
*Kek için yumurtalar ve şekeri iyice çırpın. 
*Diğer kek malzemesini ekleyip çırpmaya devam edin. 
*Hamur hazır olduğunda kare veya yuvarlak borcama dökün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin. 
*Kek pişerken su-şeker-nescafe üçlüsünü karıştırıp hazır bekletin ve kek çıkar çıkmaz bu karışımla keki güzelce ıslatın. 
*Pudingi 400 ml. sütle (2 su bardağı) pişirip 10 dakika kadar mikserle çırpın
*Islak kekin üzerine yayıp soğutun. Servis edeceğiniz zaman kakao serpip dilimleyin.  




1 yorum:

  1. AYIP: http://lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr/2010/12/firinda-pacanga-boregi.html

    YanıtlaSil