şekerpare
şekerpareyi bilmeyen yoktur sanırım.tabii herkesin tarifinde ufak değişiklikler vardır.bende kendi tarifimi vermek istedim.bu tarifin tek farklılığı içine irmik yerine fındık tozu katılması.eşer yoksa irmik kullanılabilir.
malzemeler:
1pk marg(yumuşak)
2yumurta
1su bardağı puraşekeri
3 yemek kaşığı fındıktozu(yoksa irmik kullanılabilir)
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
aldığı kadar un
şerbet:3su bardağı su
3 su bardağı şeker
önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.daha sonra malzemeler hamur yapılır ve elle yuvarlak şekil verilir.ortalarına birer fındık konur ve 180 derece fırında pişirilir.
tatlılar soğuyunca şerbet ılıkken üstüne dökülür.şerbeti çekene kadar bekletilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
1pk marg(yumuşak)
2yumurta
1su bardağı puraşekeri
3 yemek kaşığı fındıktozu(yoksa irmik kullanılabilir)
1pk kabartma tozu
1pk vanilya
aldığı kadar un
şerbet:3su bardağı su
3 su bardağı şeker
önce şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır.daha sonra malzemeler hamur yapılır ve elle yuvarlak şekil verilir.ortalarına birer fındık konur ve 180 derece fırında pişirilir.
tatlılar soğuyunca şerbet ılıkken üstüne dökülür.şerbeti çekene kadar bekletilir.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder