PATATESLİ TULUMLU EKMEKÇİKLER

Malzemeler:
***********
*3 orta boy patates
*2 yumurta (birinin tamamı içine; diğerinin beyazı içine, sarısı üstlerine)
*1/2 su bardağı sıvıyağ
*1/2 su bardağı yoğurt
*2 tatlı kaşığı toz (instant) maya
*1,5 tatlı kaşığı tuz
*150 - 200 gr.kadar tulum peyniri
*5 - 6 su bardağı kadar un
Yapılışı:
********
*Patatesleri iyice haşlayın, pürüzsüz ezin.
*İçine yumurtalardan birinin tamamını, diğerinin sadece beyazını kırın.
*Sıvıyağı, yoğurdu, tuzu, mayayı ve tulum peyniri rendesini koyup karıştırın.
*En son olarak ununu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
*Hamurunuz kulak memesinden biraz daha sertçe olmalıdır. Aksi takdirde pişerken çok yayılır.
*Yoğurma işi bitince ağzına bone veya streç geçirip ılık bir yerde dinlenmeye bırakın.
*Mayalandığında biraz daha yoğurup gazını kaçırtın.
*İri yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye aralıklı olarak dizin.
*Biraz daha tepsi mayasına bırakın.
*Kabardıklarında üzerlerine kenara ayırdığınız ikinci yumurtanın sarısını fırça yardımıyla dikkatlice ve bastırmadan sürün (Bastırırsanız sönebilirler)
*200 dereceye önceden ayarlanmış fırına verin.
*Üzerleri kızardığında fırını 150 dereceye indirip 10 dakika kadar daha - içlerinin pişmesi için- fırında tutun. *Çıkarıp ılık olarak tüketin.(Ekmek çok sıcakken hem hamur olur hem de bu sebeple mide ve tüm sindirim sistemine zarar verir. Biraz çekmesini beklemek her açıdan iyidir)
0 yorum:
Yorum Gönder