ANNEMİN ELMALI KEKİ


Biz üç kız kardeş, gençliğimizden beri annemin bu kekini bayıla bayıla yapar, yeriz, yediririz. Küçük ölçülü, hafif, pratik ve gerçekten çok lezzetli bir kek bu. Evet, belki yağsız yapılıyor ama yağ, ceviz sayesinde dolaylı olarak giriyor içine. Bilmeyenler için küçük bir dip not düşelim: 2 adet bütün ceviz, 1 tatlı kaşığı yağa karşılık geliyor. Ne var ki margarin veya tereyağ girmiş bir kektense, cevizle 'yağlandırılmış' bir keki tercih edin derim ben..Afiyet olsun..


Malzemeler:
************
*3 yumurta
*1 su bardağı un
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
*1 su bardağı küp küp doğranmış elma
*1 paket kabartma tozu
*2 tatlı kaşığı tarçın


Yapılışı:
********
*Yumurtalarla şekeri mikserle çırpın.
*Unu, kabartma tozunu ve tarçını ekleyip biraz daha çırpın.
*Doğranmış elmaları ve dövülmüş cevizi ekleyin ama bunları sadece çatal yardımıyla karıştırın, miksere gerek yok.
*Bu kek az ölçülü olduğu için ya baton kek kalıbı, ya minik borcam ya da çapı çok büyük olmayan delikli - kelepçeli bir kalıp kullanın, aksi takdirde çok ince olur, yeterince kabarmaz.
*Yağlanmış kalıba dökün ve 175 - 180 derece fırında pişirip servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder