DOMATESLİ TAVUK

Bu yemek, kayınvalidemin harika yaptığı yemeklerden birisidir (gerçi hepsini harika yapıyor da..) Eşimin önerisiyle nasıl yapıldığını sorup öğrenmiştim birkaç yıl önce, sağolsun bütün detaylarıyla anlatmıştı. O gün bugündür, sık sık yapıyorum, üstelik ben de severek yiyorum. Tabii yine sağlıklı bir tarif olduğunu söylememe bilmem gerek var mı.. Zira tavuğun göğüs etiyle yapılıyor. Tavuğun göğüs etini, benim ailemden bazıları da dahil, sevmeyen çok kişi tanıyorum. İşte özellikle bu yüzden, bu tip domates- biber- bilumum sebze ile çeşnilendirme işini göğüs eti için öneriyorum. Kalça etine hiçbir şey yapmaya gerek yok, kendi lezzeti yeter zaten. Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********
*2 adet tavuk göğsü
*3 adet domates (yazdan yapılmış şişe domatesiniz varsa, 1 su bardağı kullanabilirsiniz)
*2 adet yeşil biber
*Tuz, karabiber
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
********
*Tavuk göğüslerini haşlayın (suyuna da pilav yapabilirsiniz) Soğuduktan sonra elinizle didikleyin ve lif lif ayırın. *Sıvıyağı tencerede kızdırıp verev doğradığınız yeşil biberleri soteleyin.
*İçine, doğradığınız domatesi veya şişe domatesini ekleyip biraz pişirin.
*Suyunu çekmeden önce; didiklediğiniz tavukları, tuzu ve karabiberi de tencereye alın.
*Domatesler suyunu çekene kadar birlikte pişirin, sonuna doğru biraz sıcak su ekleyip 5 dakika kadar daha ocakta tutun ve altını kapatın.
*Pilavla veya patates püresiyle birlikte servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder