ETİMEK TATLISI

Bu tatlıyı halacığım harika yapar. Ben de ondan öğrendim ve yıllardır yapıyorum. Birkaç çeşit etimek tatlısı yedim ama bu lezzeti hiçbirinde bulamadım. Benim yaptığım etimek tatlısının üzerine krem şanti konulmuyor ki başka yerlerde yediklerimin çoğunda vardı. Veya onların tabanına döşenen etimekleri ıslatmak için hazırlanan şerbet düz şerbetti yani karamelize edilmemişti. Ve hatta muhallebisi sakızlı da değildi. Eğer siz de o çeşit yapanlardan iseniz bir de böyle deneyin bakalım. Farkı farkedeceğinize eminim.. Afiyet olsun..

Malzemeler:
***********

Tabanı için:
-------------
*1 paket etimek (ben normal - pakette regular yazanından- kullanıyorum ama tuz problemi olanlar tuzsuz
kullanabilir)
*2 bardak şeker
*3 bardak su

Muhallebi için:
----------------
*1 litre süt
*1 küçük kahve fincanı un
*1 küçük kahve fincanı nişasta
*1 yumurta sarısı
*1/2 bardak şeker
*3 tane damla sakızı veya damla sakızlı VIVIDENT
*Damla sakızı sevmeyenler 1 paket vanilya ekleyebilir.
*İsteğe bağlı 1,5 çorba kaşığı margarin/tereyağı

Yapılışı:
*******
*Öncelikle etimekleri, tamamının sığabileceği bir kare veya dikdörtgen kaba dizin.
*Orta boy bir tencerede 1 bardak şekeri yakarak karamelize edin, 1 bardak şeker daha ekleyip hemen 3 bardak suyu tencereye dökün. DİKKAT bu aşamada sıçramalar olacaktır, elinizi yüzünüzü sakının.
*Şekerin tamamı yumuşayıp eriyinceye kadar kaynatın ve etimeklerin üzerine dökün.
*Şerbetin emilme sürecinde muhallebiyi hazırlamak için 1 litre süte bütün muhallebi malzemesini ekleyip karıştırarak pişirin.
*Muhallebiyi yaklaşık 20 dakika mikserle çırpıp etimeklerin üzerine dökün. Bu çırpma işlemi de muhallebinin esnek olmasını ve dilimlenmeden kırılmasını önler.
*Buzdolabında birkaç saat bekletip dilimleyerek servis edin. 

0 yorum:

Yorum Gönder