HAVUÇ CEZERYE

Uzun süredir cezerye yapmayı düşünüyor fakat internette ve kitaplarda hangi tarif güzeldir bilemediğim için hep erteliyordum. Bir gün görümcemin yaptığı nefis cezeryeyi yiyince arayışlarıma derhal son verip, size doğrudan o cezeryenin tarifini vermeye karar verdim. Sizin anlayacağınız; gördüğünüz güzelliği ben değil, becerikli görümcem yaptı:) Kulakları çınlasın, oğlum da bayılır cezeryeye. Afiyet olsun.


Malzemeler:
************
*4 adet havuç
*1adet portakal (kabuklu)
*1 su bardağı tozşeker
*Kavrulmuş tuzsuz fıstık veya fındık
*Yaklaşık yarım paket bebe bisküvisi veya pötibör bisküvi
*Üzeri için hindistan cevizi
*1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
*********
*4 havucu rondoda incecik kıyın veya rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
*1 portakalı da kabuklarıyla birlikte biraz doğrayıp rondoda macun kıvamına gelene kadar kıyın.
*Havucu ve portakalı tencereye alıp 1 su bardağı tozşekeri ekleyin.
*Harlı ateşte biraz kaynatıp daha sonra kısarak pişirin.
*Önce suyunu salacak fakat sonra ağdalanıp toplanacaktır.
*Ocağı kapatın ve içine aldığı kadar bebe bisküvisi kırın (tahminen yarım paket civarı)
*İri dövülmüş fıstık veya fındığı ve tarçını ekleyin, karıştırın.
*İster kare borcama döküp, suyla ıslatılmış kaşığın sırtıyla düzelterek yayın ve üzerine hindistan cevizi serpin; ister ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hindistan cevizine bulayın.
*Yalnız top yapmayı tercih ettiyseniz, bu işi oldukça sıcak haliyle yapmanız gerektiğinden elinizin yanmamasına dikkat edin.
*Bir süre buzdolabında tutarsanız toplanıp katılaşmasına yardımcı olursunuz.
*Borcama döktüyseniz de baklava şeklinde dilimleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder