HAVUÇ PİLAKİ
Çok yakın bir arkadaşımdan öğrendiğim ve yemeklik sebzemin kalmadığı 'imdat' günlerinde gerçekten de imdadıma yetişen bir zeytinyağlı bu. Üstelik dolabınızda tüketemediğiniz veya kısa sürede tüketemeyeceğinizi bildiğiniz havuçlarınız varsa, harika bir temizlik operasyonu. Arkadaşımdan sadece havuçtan sebze yemeği yaptığını öğrenmiş ama detaylarını tecrübelerime dayanarak oluşturmuştum. Doğrusu fikir çok hoşuma gitmişti. Bu, belki insanın aklına sık sık gelebilecek bir yemek değil ama dediğim gibi bekleyen havuçlar için ideal. Ve sonuç nefis bir zeytinyağlı lezzeti..Afiyet olsun..
Malzemeler:
***********
*5-6 adet orta boy havuç
*1 adet büyük baş soğan
*5-6 sap dereotu
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*Yarım kahve fincanı pirinç
*1/2 limonun suyu
*Tuz
*(Bu yemeğe şeker koymuyoruz, çünkü havuç zaten şekerli bir sebze)
*1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
********
*Soğanları zevkinize göre ister yemeklik, ister ay ay doğrayın ve zeytinyağında biraz soteleyin.
*Soyup verev doğradığınız havuçları da atıp sotelemeye devam edin.
*Tuzu, limon suyunu ve sıcak suyu ekledikten sonra pirinci katıp kısık ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse az az sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
*Ateşten indirmeye yakın ince kıydığınız dereotunu ekleyip birkaç dakika sonra altını kapatın.
*Ilık veya soğuk servis yapın.
*Yoğurtla servis etmenizi özellikle öneririm.
0 yorum:
Yorum Gönder