MISIR UNLU ZEYTİNLİ KEK


Mısır unu, maya ile pek uzlaşabilen bir un çeşidi değildir maalesef. Çünkü glutenden fakirdir ve mayalanmayı, kabarmayı sağlayan da glutenin ta kendisidir. O nedenle ekmeğinin yapımı biraz çetrefillidir (tabii Karadenizliler'in tepsiye döküp yaptığı o dümdüz, basık ekmekten bahsetmiyorum) hani şu kabarık olanının yapımı yani. Çok basit ama bir o kadar da ilginç bir püf noktası vardır; en kısa zamanda yapıp size anlatmayı düşünüyorum inşallah. Yani mısır ekmeği için biraz bekleyeceksiniz:)) Şimdilik lezzetli bir mısır unlu kek tarifim var, oldukça lezzetli, besleyici ve doyurucu bir kek (mısır ununu kabartabilen tek şey kabartma tozu olduğu için, kek tarifi kolay uygulanıyor) Özellikle hafta sonu sabah kahvaltısı keyfi için mutlaka tavsiye ettiğim bir şey bu. Üstelik yapımı da pratik. Yapmak isterseniz, kolay gelsin ve afiyet olsun..

Malzemeler:
**********
*2 yumurta
*8 çorba kaşığı tepeleme beyaz un
*8 çorba kaşığı tepeleme mısır unu
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kabartma tozu
*1 kahve fincanı sıvı yağ
*2 çay bardağı süt (çay bardağı ölçüsüne dikkat..Kocaman Aida bardak veya minicik kahveci bardağı değil, klasik orta boy çay bardağı olacak)
*1 kahve fincanı dilimlenmiş siyah zeytin (yaklaşık 20-25 adet zeytinden)
*Birer tutam tuz , kekik ve pul biber

Yapılışı:
*******
*Yumurtaları, sütü ve sıvı yağı bir kapta birleştirin, içine unları ve kalan tüm malzemeyi katıp iyice karıştırın. *Yağlanmış kalıba döküp önceden ısıtılmış 175-180 derece fırında 30-35 dakika, içi pişip üzeri kızarana kadar pişirin.
*Soğuduktan sonra dilimleyip spatula ile çıkararak servis yapın (mısır unlu hamurişleri dağılmaya meyillidir, o nedenle özellikle spatula kullanmanızı öneririm)












0 yorum:

Yorum Gönder