YULAF EKMEĞİ (Makinede)

Yulaf ekmeği, kendi denemelerim sonucunda ortaya çıktı. Yulafın özellikle kolesterolün düşürülmesinde önemli yeri olduğu biliniyor. Bu nedenle; kolesterolünüz genetik olarak yüksek değil ama benimki gibi 'beslenme hatasına bağlı kolesterol' sorunu yaşıyorsanız, yulaf ekmeği sizin için ideal olabilir. Neyse; bu mini bilgiden sonra bu ekmeğin hem ekmek makinesinde hem de elde yapılabildiğini söyleyip, makinede yapılan halinin tarifine geçeyim artık..Afiyet olsun..


Malzemeler:
***********
*350 gr. beyaz un
*150 gr. tam yulaf unu (zahireciden alacaksınız, hazır karışımlardan bahsetmiyorum, İzmir Kemeraltı' nda Değirmen' de satılıyor)
*330 ml. su
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı pekmez (şeker yerine)
*1 tatlı kaşığı instant maya
*1 tatlı kaşığı çörekotu
*1 tatlı kaşığı keten tohumu

Yapılışı:
********
*Bütün malzemeyi makinenin haznesine koyun ve temel ekmek programını çalıştırın.
*Ekmek pişince çıkarıp tel ızgara üzerinde soğutun.

0 yorum:

Yorum Gönder