KOLAY ELMALI TATLI

Aslında bu tatlıya 'ne bulduysan koy' tatlısı demek daha doğru olurdu belki..Bir gün yakın bir arkadaşımın oğulcuğuna geçmiş olsun ziyaretine gidecektim (küçük bir operasyon geçirmişti) Çok hızlı ve pratik bir tatlı yapmayı düşündüm. Malzeme dolabımı açtım ve bir göz attım: Pudingler, krem şantiler, meyve sosları, çikolatalı soslar, vs..Yine seferberlik modunda olduğum bir gün alışveriş yapmışım anlaşılan:)) Seçmek zor oldu biraz ama en sonunda, daha önce burada tarifini verdiğim 'elmalı tatlı' nın biraz değişik bir versiyonunu uyguladım. Tek kelimeyle 'bayıldılar'. Başka bir arkadaşım da içeriği dolayısıyla 'aşure lezzetinde' dedi:)) Belki siz de beğenirsiniz. Afiyet olsun..

Malzemeler:
************
*6 adet etimek  (ölçüler küçük kare borcam içindir)
*3 elma
*2-3 avuç kuru üzüm
*2-3 avuç Kellogs-K veya Nesfit (yoksa yulaf ezmesi veya müsli)
*1 paket Dr.Oetker Üzümlü- Elma Aromalı Gourmet Puding
*500 ml.süt
*2 tatlı kaşığı kadar tarçın

Şurup için:
------------------------------
*3/4 su bardağı şeker
*1,5 su bardağı su (ben kabak tatlımın fazla şurubunu kullandım ıslatma işlemi için, tabii biraz sulandırarak; siz böyle bir tesadüf yaratamazsanız (!) tarife göre şerbetinizi yapın o zaman:)

















Yapılışı
********
*Etimekleri küçük kare borcama sıralayın. 3/4 su bardağı şekeri yakarak karamelize edin, üzerine 1,5 bardak suyu ekleyip katılaşmış olan şeker eriyene kadar kaynatın ve etimeklerin üzerine dökün (veya hazır kabak tatlısı şerbetiniz varsa aynı miktarı ısıtarak ıslatın)
*Elmaları soyup önce dörde, sonra da minik ince dilimlere bölün, kaynayan suya atın ve en fazla 1 dakika tutup çıkarın, etimeklerin üstüne yayın.
*Üzerine kuru üzüm ve Kellogs'ları, tarçını serpiştirin.
*Pudingi 500 ml.süt ile pişirin ve malzemelerin üzerine dökün.
*Buzdolabında soğutun.
*Tatlınız hazırdır, dilimleyerek servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder