Milföy Sarması
HAFTANIN YEMEKLERİ-26
Herkese kocaman günaydın,
Bugün tatlı günümüz....
Epey düşündüm ne yayınlasam diye...
Yayınladığım hiçbir şey bayramda annelerimizin yaptığı tatlıların yerini tutmayacak ama yeni keşfettiğim ve en kısa sürede deneyeceğim 2 tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle...
Bayramdan sonra bu tatlılardan birini mutlaka deneyin....
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)))))
(Şerbetli tatlıdan vazgeçmem diyenlere)
Şerbetli Milföy Sarması: (Yalancı baklava)
Malzemeler:
1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
Fındık, badem (arzuya göre iç malzeme fıstıkla değiştirilebilir.)
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun. Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazı sürüp rulo yapın. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan almadan az önce ½ limon sıkın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün.
(Çikolatasız tatlı düşünemiyorum diyenlere)
Çikolatalı Milföy Sarması:
Malzemeler:
· Milföy
· 1 yumurta
· 80 gr tablet çikolata
· Susam
Yapılışı:
· Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
· Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
· Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
Not:
Sicak yahut hafif soğuduktan sonra tüketilmesi tavsiye edilir..
Dilediğiniz aromalı çikolatadan kullanabilirsiniz…
Herkese kocaman günaydın,
Bugün tatlı günümüz....
Epey düşündüm ne yayınlasam diye...
Yayınladığım hiçbir şey bayramda annelerimizin yaptığı tatlıların yerini tutmayacak ama yeni keşfettiğim ve en kısa sürede deneyeceğim 2 tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle...
Bayramdan sonra bu tatlılardan birini mutlaka deneyin....
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)))))
(Şerbetli tatlıdan vazgeçmem diyenlere)
Şerbetli Milföy Sarması: (Yalancı baklava)
Malzemeler:
1 Paket Milföy Hamuru (20 Adet)
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi
Fındık, badem (arzuya göre iç malzeme fıstıkla değiştirilebilir.)
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun. Rulonun birleşeceği uca yumurta beyazı sürüp rulo yapın. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin. Fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp üzerleri kızarana kadar pişirin. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın. Ocaktan almadan az önce ½ limon sıkın. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine ocaktan yeni aldığınız şerbeti dökün.
(Çikolatasız tatlı düşünemiyorum diyenlere)
Çikolatalı Milföy Sarması:
Malzemeler:
· Milföy
· 1 yumurta
· 80 gr tablet çikolata
· Susam
Yapılışı:
· Kare milföylerimize uzunlamasına 3 yahut 4 kare çikolata sıralayıp, kısa kenarını katlayıp yumurta beyazından sürüp diğer yarısını üzerine kapatalım.
· Bütün kare milföylerimizle bu işlemi yaptıktan sonra, katlanmış yerini tepsiye dönencek şekilde çevirip tepsiye dizelim.
· Yumurta sarısını sürdükten sonra susam serpip önerilen derecede pişirelim.
Not:
Sicak yahut hafif soğuduktan sonra tüketilmesi tavsiye edilir..
Dilediğiniz aromalı çikolatadan kullanabilirsiniz…



0 yorum:
Yorum Gönder