ZEYTİNYAĞLI DİP ENGİNAR

Mevsimi çoktan geçti, neredeyse yenisi çıkacak..Tam zamanında alınanlar da dipfrizde değerlendirilmek üzere bekliyor..Şimdi sıra parti parti pişirip yemekte..'Ne pişireyim?' diye sıkıldığım günlerin kurtarıcılarından biridir dip enginar. Diğer kahramanlarım ise barbunya ve bezelye..Yazın stokla, kışın tüket..Çoğunuzda durum aynıdır tahminim. Hele çalışan arkadaşlar için  daha da kurtarıcı olsa gerek. Tabii bu yemek laf olsun diye yapılmaktan öte aynı zamanda yenilesi de bir yemek. Biz bayılıyoruz, sizi bilmem. O zaman afiyet olsun..

Malzemeler:
**********
*7-8 adet dip enginar
*1 adet patates
*1 adet kuru soğan veya 5-6 sap yeşil soğan
*1 çay bardağı kadar zeytinyağı (bana kalsa daha az koyarım ama maalesef 'mahalle baskısı' var !)
*Yarım limonun suyu
*Tuz-1 adet kesme şeker
*Yarım demet dereotu
*Su

Yapılışı:
*******
*Enginar diplerinin üzerinden- varsa - kabuk kalıntılarını bıçakla hafifçe sıyırın.
*Herbirini iriliğine göre 4 ila 8 parçaya kesin, limonlu-unlu suda bekletin.
*Soğanları ince kıyıp zeytinyağında biraz çevirin.
*Dipleri atıp birlikte biraz kavurun.
*Soyup, aynı dipler gibi doğradığınız patatesleri de ekleyin.
*Tuzunu, şekerini de ekledikten sonra, yemeğin dibini tutturmamak için azar azar sıcak suyu gerektikçe ekleyin, suya boğmayın yani.
*Sebzeler tam yumuşamadan önce limon suyunu ve kıyılmış dereotunu da koyun.
*Yemek piştiğinde ocaktan alın.
*Ben soğuk yemeyi severim, tercih sizin..


0 yorum:

Yorum Gönder