Cevizli Kete Tarifi
Cevizli Kete |
2 çay bardağı süt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
2 çay kaşığı tuz,
1 çorba kaşığı toz bira mayası,
Aldığı kadar un.
arasına sürmek için;
2 kahve fincanı tereyağı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağı ceviz içi.
YAPILIŞI
Bir kabın içinde mayayı ılık süt ile karıştırın. Üzerine şekeri ilave ederek mayalanması için bir süre bekletin. Daha sonra tuz ve unu ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek oda ısısında yaklaşık 45-60 dakika mayalanmaya bırakın. Mayası gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın. Her bir parçayı merdane ile açın. Bu arada, tereyağını eritin ve zeytinyağı ile karıştırın. Açılan her bir yufkayı yağlayın ve ceviz serpiştirin. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak döşeyin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder