Saray Köftesi Tarifi
MALZEMELER
Yağsız kıyma (300 gram),
Soğan (1 adet),
Bayat ekmek içi (4 dilim ufalanmış)
Maydanoz (yarım demet )
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı),
Sıvıyağ (yarım çay bardağı )
Sarımsak (1 diş),
Yumurta (1 adet )
sarmak için; baklava yufkası
YAPILIŞI
Bir kabın içine yağsız kıymayı koyun. Üzerine 1 diş sarımsağı ezerek ya da rendeleyerek ekleyip, ardından ufalanmış ekmek içini koyun. 1 adet yumurtayı karışımın üzerine kırın. Yarım demet ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. 1 adet küçük boy soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyerek karışıma ilave edin.Tezgahın üzerine hazır şekilde satılan ince üçgen formunda kesilmiş baklava yufkalarından 1 tanesini serin. Kenarlarına bir fırça ile yumurta sürün ve diğer bir üçgen yufkayı alarak yumurta sürdüğünüz kısmına denk getirerek üst üste koyun ve yapıştırın. Bu yufkanın da kenarlarına yumurta sürün ve yine diğer kenarına başka bir yufka koyun. Bu şekilde 6-7 adet yufkayı yan yana koyarak ve yumurta sürerek birbirine sabitleyin. Hazırladığınız bu uzunlamasına yufkanın içine diğer tarafta hazırladığınız malzemeyi boşaltın ve elinizle kenarlarını toparlayarak dışarı taşmasını engelleyin. Bu yufkayı kenarlarından tutarak uzunlamasına rulo şeklinde sarın ve yine yumurta sürülmüş kısımlarından yapıştırın. Bu şekilde elde ettiğiniz uzun yufkanızı bir bıçak yardımıyla uzunlamasına 2′şer cm kalınlığındakesin. Kızgın Tavanın içine yarım çay bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağın içine kestiğiniz yufkalı köfte parçalarını yerleştirin. Bu şekilde arkalı önlü çevirerek 6-7 dakika boyunca kızartın. Köfteler pişip yufkalar kızarınca köfteleri maşa ile servis tabağına alın. Dilerseniz yanına garnitür koyup servis yapın.
Yağsız kıyma (300 gram),
Soğan (1 adet),
Bayat ekmek içi (4 dilim ufalanmış)
Maydanoz (yarım demet )
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı),
Sıvıyağ (yarım çay bardağı )
Sarımsak (1 diş),
Yumurta (1 adet )
sarmak için; baklava yufkası
YAPILIŞI
Bir kabın içine yağsız kıymayı koyun. Üzerine 1 diş sarımsağı ezerek ya da rendeleyerek ekleyip, ardından ufalanmış ekmek içini koyun. 1 adet yumurtayı karışımın üzerine kırın. Yarım demet ince ince doğranmış maydanozu ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. 1 adet küçük boy soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyerek karışıma ilave edin.Tezgahın üzerine hazır şekilde satılan ince üçgen formunda kesilmiş baklava yufkalarından 1 tanesini serin. Kenarlarına bir fırça ile yumurta sürün ve diğer bir üçgen yufkayı alarak yumurta sürdüğünüz kısmına denk getirerek üst üste koyun ve yapıştırın. Bu yufkanın da kenarlarına yumurta sürün ve yine diğer kenarına başka bir yufka koyun. Bu şekilde 6-7 adet yufkayı yan yana koyarak ve yumurta sürerek birbirine sabitleyin. Hazırladığınız bu uzunlamasına yufkanın içine diğer tarafta hazırladığınız malzemeyi boşaltın ve elinizle kenarlarını toparlayarak dışarı taşmasını engelleyin. Bu yufkayı kenarlarından tutarak uzunlamasına rulo şeklinde sarın ve yine yumurta sürülmüş kısımlarından yapıştırın. Bu şekilde elde ettiğiniz uzun yufkanızı bir bıçak yardımıyla uzunlamasına 2′şer cm kalınlığındakesin. Kızgın Tavanın içine yarım çay bardağı sıvıyağ koyun ve kızdırın. Yağın içine kestiğiniz yufkalı köfte parçalarını yerleştirin. Bu şekilde arkalı önlü çevirerek 6-7 dakika boyunca kızartın. Köfteler pişip yufkalar kızarınca köfteleri maşa ile servis tabağına alın. Dilerseniz yanına garnitür koyup servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder