Sütlaç



          Herkese merhabalar..Çok çok uzun bi aradan sonra nihayet bi tarifle merhaba diyebildim.Fotoğraflar tarifler birikti yine.Ev taşıma yoğunluğu şu bu derken bloğumla ilgilenemedim bi türlü.Açılışı daha farklı bi tarifle yapmak istedim ama sütlaç tarifi çoktandır sırasını bekliyordu.Haksızlık etmek istemedim ona.Şerbetli tatlılarıda çok seviyorum ama sütlü tatlıları biraz daha fazla seviyorum sanırım.Bunların başındada sütlaç ilk sıralardadır benim için.Son zamanlarda damla sakızlı halini çok sever oldum.Ama bu tarifte damla sakızı kullanmadım.Ayrıca bi itirafta bulunmam gerekirse her zaman kıvamını tutturma konusunda çok başarılı değilim.Bazen hafif sulu bazen yoğun.Bazen aşırı pirinçli bazense yok denecek kadar az oluyor.Ama genele bakarsak gayet yenilebilir lezzetli sütlaçlar yapıyorum.Bu tariflede gayet leziz oluyor.Benim için güzel sütlacı tarif edersek eğer, pirinci aşırıya kaçmamak şartıyla bol ve kıvamıda epey yoğun olmalı.Tarçınsız sütlaça sütlaç demem açıkçası.Bol tarçınlı olacak.Veeeee en son olarak pirinçler güzelce pişmiş olacak ağzımıza sert pirinç gelmeyecek:) sütlaç yerken en çok hüsrana uğradığım an o an oluyor.Yahu hiçmi bakmamış bunun pirinci piştimi pişmedimi diye düşünmeden edemiyorum:)neyse ben tarifime geçiyorum artık.Fazla uzattım:))Size şimdiden afiyet olsun.


Malzemeler

  • 1 Litre süt
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu yahut mısır nişastası
  • 1 su bardağı su
  • Tarçın

Yapılışı.

Pirinci yıkayıp suyla birlikte kaynamaya bırakın.Suyunu çekene kadar pişirin.
Daha sonra sütünüzü ekleyin.Ve ara ara karıştırarak kaynatın.Kaynadıktan sonra ayrı bi yerde bir bardak suyla pirinç ununuzu ezin.Ve Kaynamakta olan sütten azar azar ilave ederek ılınmasını sağlayın.
Pirinç ununu süte ekleyin.Ardından şekerinizide ekleyin.Güzel bi kıvam alıncaya kadar kaynatıktan sonra kaselere boşaltın.Üzerine tarçın,ceviz yada fındıkla süsleyin..

Afiyet olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder