Sarelle Tarifi
MALZEMELER
YAPILIŞI
Bir kasede yumurta sarıları, süt, şeker ve vanilyayı köpük olana kadar çırpın. Kakao ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın, yağı da ekleyip ocağa alın muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın ve mikserle iyice pürüzsüz olana kadar çırpın fındığını ekleyip tekrar çırpın. Soğuyunca cam kavanoza koyup buzdolabında bekletin.
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 kaşık tereyağı
- 2 tepeleme çorba kaşığı kakao
- 1 çay bardağı öğütülmüş fındık
YAPILIŞI
Bir kasede yumurta sarıları, süt, şeker ve vanilyayı köpük olana kadar çırpın. Kakao ve nişastayı ekleyip tekrar çırpın, yağı da ekleyip ocağa alın muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan alın ve mikserle iyice pürüzsüz olana kadar çırpın fındığını ekleyip tekrar çırpın. Soğuyunca cam kavanoza koyup buzdolabında bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder