UĞUR BÖCEĞİ KANEPE

Dün akşam için yemeğe davet ettiğimiz yakın arkadaşlarımıza hazırladığım ikramlar arasında ikisi sunum ağırlıklı olmak üzere dört yeni lezzet denedim ve hepsi çok beğenildi. Bunları bir bir yazacağım size ve işe en şirin olanıyla başlıyorum. İstanbul'dayken kardeşim yapmıştı bunu arkadaşlarına ve hepsi bayılmışlardı. Lezzeti çok bildik, çok sıradan ancak işi bitiren sunumu. Ben de bayıldım tabii:) Uğur böceğiyle başlayalım, diğerleri için "arkası yarın" diyelim:) Afiyet olsun.. 
Malzemeler:
*********************
(Dilediğiniz sayı ve miktarlarda)

*Tost ekmeği
*Labne peyniri veya krem peynir
*Kokteyl domates(yaklaşık 3 cm. çapında)
*Siyah zeytin
*Zeytin ezmesi
Yapılışı:
**********************
*Tost ekmeklerini kalp veya yuvarlak şekilli kalıpla kesin (zorlarsanız, bir tost ekmeğinden iki kanepe çıkarabilirsiniz) Kalıbınız yoksa çay bardağı ağzını kalıp olarak kullanın.
*Üzerlerine labne peyniri veya krem peynir sürün.
*Domatesleri ortadan ikiye bölün ve sap diplerini kesip çıkarın.
*Domateslerin üzerinde sivri bıçak ucu yardımıyla minik oyuklar açın ve kürdan yardımıyla içlerine zeytin ezmesi doldurun. Bu oyukları açmadan üzerine de kondurabilirsiniz zeytin ezmesini ama kabuğun üzerinden kayabiliyor, o nedenle oymakta fayda var.
*Fotoğrafta görüldüğü gibi, domatesi ortadan yarın ama uca doğru yarmayı bırakın, ucu kapalı kalsın.
*Yarım yardığınız domatesleri, birleşik ucu kalbin sivri ucuna gelecek şekilde tost ekmeğinin üzerine oturtun.
*Sivri uca yarım siyah zeytin ekleyin. Uğur böcekleriniz hazırdır:) 




0 yorum:

Yorum Gönder