İçli Köfte


Malzemeler
2 adet yufka
280 gr. kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet soğan
1/2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 kâse yoğurt 1/2 bardak galete unu

İçli Köfte Tarifi
Yemeklik doğranmış soğan ile kıyma güzelce kavrulur. Tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir. Biraz daha kavrulur. İnce bulgur eklenir ve karıştırılıp tencerenin kapağı kapatılır. Ocaktan alman tencere kapağı açılmadan 15 dakika bulgur demlenene dek bekletilir. İri dövülmüş ceviz ilave edilip bir kez daha karıştırılır. 1. yufka açılıp içine bir fırça yardımı ile yoğurt sürülür. 2. yufka onun üzerine konulur. Onun üzerine de yoğurt sürülür. Yufkalar 12 eşit parçaya üçgen olarak bölü­nür. Her üçgene hazırladığımız içten konulup sigara böreği gi­bi sarılır. Hazırlanan börekler önce yoğurda sonra da galete ununa bulanın Önceden ısıtılmış 200° fırında 30 dakika pişiri­lir. ve servis edilir.




0 yorum:

Yorum Gönder