Pirinçli Domates Çorbası




Mutfak: Türk
Süre: 40-60 dk.

Malzemeler
500 gr taze domates, dogranmis
400 gr konserve küp domates
1 yemek kasigi domates salçasi
150 ml su
Tuz
Taze ögütülmüs karabiber
50 gr pirinç

Yapılışı
Pirinç, vermut ve maydanoz disindaki bütün malzemeyi büyük birtencereye koyun. Bir tasim kaynatip karistirdiktan sonra atesi kisin vetencerenin kapagini kapatip 30 dakika pisirin.Tenceredeki malzemeyi bir süzgeçten geçirin veya ilindiktan sonrablender'da püre haline getirin.Böylece elde ettiginiz domates püresini tekrar tencereye koyun ve birtasim kaynatin. Pirinci ekleyip karistinn. Atesi kisip tencerenin agzi kapaliolarak 15 dak. pirinçler yumusayincaya kadar pisirin. Isitilmis kaseleredöküp, maydanozla süsleyin.Alternatif: Maydanozla süslemeden önce her kaseye yarim yemek kasigikrema koyup karistirin. Afiyet Olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder