Vitamin Kaynağı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi

Malzemeler:
1 kg kereviz
1 havuç
1 patates
1/2 bardak iç bezelye (konserve).
2 avuç arpacık soğan
1/2 bardak zeytinyağı
Yarım demet maydanoz ve dereotu
1 çay kaşığı şeker
Taze limon
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan İkiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur. Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur. Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır. Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir. İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir. Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder