skip to main |
skip to sidebar
Home »
Unlabelled »
Arpa Şehriyeli Pırasa Çorbası - Diyet Yemek Tarifi
Malzemeler:
- 2 Çay Bardağı Arpa Şehriye
- 1 Litre Sebze Suyu
- 15 Gram Tereyağı
- 3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
- 1 Çay Bardağı Dondurulmuş Bezelye
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Arnavut biberi (Süslemek İçin)
Yapılışı: Pırasaları 2 cm kalınlığında doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp pırasaları 5 dakika soteleyin. Sebze suyunu ilave edip 15 dakika pişirin. Arpa şehriyeleri tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Dondurulmuş bezelyeleri de ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kaselere paylastırıp, kurutulmuş Arnavut biberi ile süsleyerek sıcak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder