Arpa Şehriyeli Pırasa Çorbası - Diyet Yemek Tarifi

Malzemeler:

  • 2 Çay Bardağı Arpa Şehriye
  • 1 Litre Sebze Suyu
  • 15 Gram Tereyağı
  • 3 Çorba kaşığı Zeytin Yağı
  • 1 Çay Bardağı Dondurulmuş Bezelye
  • Yeteri kadar Tuz
  • Yeteri kadar Arnavut biberi (Süslemek İçin)
Yapılışı: 
Pırasaları 2 cm kalınlığında doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alıp pırasaları 5 dakika soteleyin. Sebze suyunu ilave edip 15 dakika pişirin. Arpa şehriyeleri tencereye ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Dondurulmuş bezelyeleri de ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kaselere paylastırıp, kurutulmuş Arnavut biberi ile süsleyerek sıcak servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder