Bademli Üzümlü Pilav - Diyet Yemeği Tarifi
- 2 Su Bardağı Pirinç
- 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
- Su Bardağı File Badem
- 2 Çorba kaşığı Tereyağı
- 3 Su Bardağı Kaynar Su
- Yeteri kadar Tuz
- 2 Adet Et Bulyon
Beklettiğiniz pirinci son bir kez yıkayarak iyice süzün
Tencereye tereyağı koyun ve içine bademleri ekleyerek kavurun,
badem hafif pembeleşince içine pirinci ekleyin ve pirinçler tane tane olup saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin.
Son olarak üzümleri ve bulyonu pirince ekleyin 1-2 kez karıştırın
Kaynar su katın, pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar yüksek, göz göz olduktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
10 dk. kadar dinlendirilerek servis yapın.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder