İç Malzemeleri: * 5 adet orta boy elma * Ceviz * Tarçın * Şeker Malzemeler: * 1/2 paket margarin ya da tereyağı * 1/2 su bardağı yağ * 1/2 su bardağı şeker * 1 su bardağı süt * 1 paket kabartma tozu * 1 paket vanilya * Aldığı kadar un
Hazırlanması: * Öncelikle elmaları rendeleyin. Şeker ile birlikte tavaya koyarak kısık ateşte pişirin. * Elmalar suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. (Suyunu çekmesi önemli.) Piştiğini anladığınızda cevizi ve tarçını ilave edin. * Hamur için gerekli malzemelerden yumuşak bir hamur elde edin. (Oldukça kolay toparlanan bir hamur oluyor.) * Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça koparın ve avcunuzun içinde yuvarlak olacak şekilde bastırarak açın. İçine harçtan koyarak kapatın. * Yağladığınız tepside 170 derecede kızara kadar pişirin. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder