Meşhur Artvin Yöresi Gerçek Çağ Döneri (Kebabı) Tarifi
Cağ adı verilen şişler kullanılarak servis yapıldığından bu adı almıştır. Servisi, yine yöreye özgü lavaş ekmeği ile beraber yapılır. Birçok yerde, yanlış olarak 'çağ kebabı' şeklinde telaffuz edilmektedir.
Malzemeler;
Domates
Yeşil biber
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı: İlk olarak yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir Not: Gerçek Artvin çağ döner (kebap) terbiye edilirken yoğurt kullanılmaz. Etin tadını değiştireceği için Artvinliler bu konuda son derece hassastır.

0 yorum:
Yorum Gönder