Malzemeler: * 4-4,5 su bardağı un * 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri * 1 tutam tuz * 1 su bardağı fındık * 1 portakal * 1 paketten biraz az kabartma tozu * 2 adet yumurta * 4 çorba kaşığı tereyağı Üzeri İçin : * Pudra şekeri Not: Tarifin aslında, 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor. Bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur.
Hazırlanması: * Unu bir kaba eleyin. Pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın. * Fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin. Portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin. Bu karışımı unla karıştırın. Hamuru yoğurun. * Ekmek tahtasının üzerinde, hamurdan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin. * Tepsiye dizip 180 C’de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (Bembeyaz olmasınlar.) Pudra şekeri serperek servis yapın. |
|
0 yorum:
Yorum Gönder