Çilekli Crumble
HAFTANIN YEMEKLERİ-281
Herkese merhaba,
Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini aldı ancak zaman dar. Çilekler bize veda etmeden çilekli tatlıları soframızın baş tacı yapmayı ihmal etmemeliyiz...
Nasıl diyenlere kolayca hazırlanan ve pişen mis kokulu bir tarif vererek yardımcı olmaya çalışayım en iyisi :)))
Tarifimiz http://www.mutfak79.com sitesinden alıntıdır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Çilekli Crumble
Malzemeler
Üzeri için
*Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın
Herkese merhaba,
Mis kokulu çilekler tezgahlarda yerini aldı ancak zaman dar. Çilekler bize veda etmeden çilekli tatlıları soframızın baş tacı yapmayı ihmal etmemeliyiz...
Nasıl diyenlere kolayca hazırlanan ve pişen mis kokulu bir tarif vererek yardımcı olmaya çalışayım en iyisi :)))
Tarifimiz http://www.mutfak79.com sitesinden alıntıdır.
Sevgiler, görüşmek üzere
Çilekli Crumble
Malzemeler
Üzeri için
1+1/4 su bardağı (180 gr) un
1/3 su bardağı (80 gr) şeker
1/2 su bardağı esmer şeker (90 gr)
120 gr tereyağ (soğuk)
1/4 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı vanilya özü
Meyveli kısım için
750 gr çilek
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı (30 gr) şeker
2 çorba kaşığı (20 gr) mısır nişastası
Yapılışı
*Derin bir kaba unu, şekeri ve tuzu koyup karıştırın
*Buzdolabından çıkardığınız tereyağını minik parçalara kesin ve unlu karışıma ekleyin
*Vanilya özünü ekleyin
*Parmak uçlarınızı kullanarak veya bir mikser yardımıyla ufalanmış ekmek kırıntısı görünümü alana dek unlu karışımı ve tereyağını karıştırın (Crumble için arzu edilen hamur ufalanmış görünümlüdür. Hamur bu kıvama geldikten sonra karıştırmayı bırakın)
*Hazırladığınız hamurun bulunduğu kabın üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat bekletin
*Bu esnada çilekleri yıkayıp iyice kuruttuktan sonra dörde bölün ve derin bir kaba koyun
*Çileklerin üzerine yarım limonun suyunu, şekeri ve mısır nişastasını ekleyerek karıştırın
*Kullanacağınız fırın kabının tabanına çilekleri yayın üzerine hamuru serpin
*Üzeri kahverengileşinceye ve alttaki çilekler eriyip hafif hafif fokurdayana kadar 35-40 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder