Yöresel Balıkesir Kapama Tarifi

1 kg kıyma
2 adet soğan
Un
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz
Sıvıyağ
Tereyağ
Yapılışı: Mayasız undan yuğrulan hamur, böreklik gibi ince bir şekilde fayans üzerine açılır. 1 kg kıymanın içine 2 adet soğan çok ince şekilde kıyılır. Bunun içine maydanoz, karabiber ve tuz katılıp beraber karıştırılır. Bu karışım belli büyüklüklerde parçalara ayrılır ve açılmış hamura serilir. Hamurlar yağlanmış bir tepsiye döşenir. Üzerine sıvı yağ ve tereyağı karışımı dökülür. Fırında 10-15 dakika kızartılır. Fırından çıkartıldıktan sonra sade olarak veya üzerine yoğurtdökülerek servis yapılır. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder