ISPANAKLI BONFİLE

Davet akşamımızdan son tarif ıspanaklı bonfile. Bu tarif de benim favorilerimdendir, akşam yemeği için bonfile iyi bir tercih olur, çünkü üzerine ekleyeceğimiz yakışabilecek sebze ve krema-sos ikilileri ile lezzetli bir ana yemek hazırlanmış olur. Geçen cuma aynen böyle yaptım evimizin yakınındaki harika kasabımızdan (Ertan Kasap) etimizi alıp, yemek için diğer eklemelerimi düşündüm. Bonfileyi aynı şekilde ıspanak yerine, mantarla da yapabiliriz. Pratik tarifimiz şöyle;
Malzemeler:
-7 dilim bonfile (kaç kişi için hazırlanacaksa o adette)
-300 gr ayıklanmış ıspanak yaprağı
-1 orta boy soğan
-150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
-200 ml krema
-2 yemek kaşığı soya sosu
-1 çay kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı kekik
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağımızı fırça ile sürdüğümüz tavamıza, her iki yüzüne kekik ve pul biber serpiştirdiğimiz etlerimizi diziyoruz ve her iki tarafı kızarana kadar veya tercih ettiğimiz derecede pişene kadar ocakta tutuyoruz. Sonra soya sosumuzu ekleyip, etlerin hafifçe çekmesini sağlıyoruz, son olarak kremamızı ekleyip, eriyince tavamızı ocaktan alıyoruz. Ayrı bir tavada iri doğranmış soğanımızı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurup, yine irice doğradığımız ıspanak yapraklarını ekliyoruz. Ispanakların rengi değişinceye kadar pişirip, çok az tuz ve istersek karabiber ekleyerek ocaktan alıyoruz. Fırın kabımıza önce etlerimizi diziyoruz ve herbirinin ortasına gelecek şekilde ıspanaklı harcımızı koyuyoruz, etimizin sosunu da üzerlerine döktükten sonra rendelenmiş kaşar peynirimizi serpiştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kaşarlarımız eriyip, hafif kızarıncaya kadar-yaklaşık 15 dakika- fırınlıyoruz. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder