KAHVALTI İÇİN PRATİK TARİFLER
Menümüzde;
-Bal kaymak ikilisi, annemin yaptığı kayısı reçeli ve benim yaptığım üzüm ve çilek reçelleri
-Susamlı, haşhaşlı ve kepekli ekmekler, sucuk, ceviz, fındık, badem
-Sebzeli, mısır unlu poğaça, tahinli kurabiye, Ayşegül'ün getirdiği arap kurabiye, İtalyan keki
-Nutella ve sürülebilir beyaz çikolata (Tekila bardaklarımın içine sıktım)
- Biberli lor (linkdeki tarifi uygulayıp, elimde yuvarlayarak şekil verdim) ve salatalık dilimlerinin üzerine yerleştirerek mantar görüntüsü verdiğim çörekotlu tulum peynirleri (Tulum peynirini ezip 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ile yumuşatıp, papatya kalıbımla şekilllendirdim ve üzerine çörekotu serpiştirdim)
-Yumurta dilimleri ( Haşladığım yumurtanın sarılarını çıkarıp ezdim, içine yarım limon suyu, tuz, biraz kimyon ve kişniş, 1 tatlı kaşığı mayonez ekledim ve iyice karıştırdım ve tekrar yumurta beyazlarının içlerine doldurdum. Dereotu ile süsledim. )
- Otlu ve sade kalp tereyağı ( Oda sıcaklığına getirdiğim tereyağının içine pul biber, kurutulmuş dereotu ve sarmısak ekleyip, karıştırdım ve kalp şeklindeki buz kalıbımın içine koyup, bu şekilde dondurudum. Masamızda ise çabuk erimemesi için buz parçalarının üzerinde servis yaptım)
vardı. Kahvaltı benim için günün en zevkli öğünü, bu nedenle göze de hoş görünmesi önemli.
Yukarda kısaca tarif edebildiğim yiyeceklerin yapım aşamaları da kısa, yani az zamanda da süslü çeşitler hazırlayabiliriz. Pratik bir kaç öneri olarak paylaşmak istedim. Masamızın diğer yiyeceklerinden sebzeli poğaça ve kurabiye tariflerini ise sırayla yazacağım. Afiyet olsun...
Not: Diğer kahvaltı önerileri için bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder