TAHİNLİ KURABİYE

Bu kurabiyelerin yeri özel benim için, bunca zaman niye yazmadın derseniz, açıkcası sıra gelmedi ve hoşgeldin Sencer partisine gidene kadar da bloga yazmadığımı farketmemiştim. (Ganneciğim iyi ki yapmışsın, ellerine sağlık) Geçen pazar için kahvaltıyı düşünürken aklıma geldi, en sevdiğim kurabiyelerden biri olan tahinli kurabiyeleri yapıp, tarifi de sayfama yazmaya karar verdim. Özelliği, yeni evlendiğim dönemdeki misafirlerim için hazırladığım fix menüde yeralması ve ayrıca un kurabiyesine çok benzeyen bir kıvamı ve lezzetinin olması, tabi bir de pratik olması. Şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı, bu gruba tahin sevmeyenleri de dahil edebilirim, çünkü yedikten sonra içinde ne olduğunu sorup, tahini duyunca şaşıran arkadaşlarım olmuştu. İçinde 4 temel malzeme ve bunların toplamı kadar un var, bu kadar pratik. Tarifimiz şöyle;

Malzemeler: (25 kurabiye için)

-1 su bardağı tahin
-1 su bardağı sıvıyağ
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı dövülmüş ceviz
-4 su bardağı un
-1 paket vanilya

Yapılışı:

Un dışındaki tüm malzemelerimizi karıştırıp, azar azar unumuzu ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Unumuz bittiğinde ele yapışmayan ve hafif dağılan bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil veriyoruz. Şekil verirken benim yaptığım gibi, çiçek kalıbı veya çatal kullanabilirsiniz. Hamurumuzun tamamını şekillendirince, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kızarmayacak şekilde pişiriyoruz. Buzdolabında 2 hafta bayatlamadan kalabiliyor. Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder