PEÇETE KATLAMA TEKNİKLERİ - KALP VE YILDIZ

Kahvaltı soframızı süsleyen kalp ve yıldız şeklindeki peçeteler yoğun bir beğeni topladı. Daha önce de peçete katlama olarak rüzgar gülü şeklini paylaşmış ve devam edeceğimden bahsetmiştim. Bu nedenle masamızı hazırlarken peçetleri nasıl katlasam diye araştırırdım ve bu modelleri yapmaya karar verdim. Kalp şeklinde peçete, yıldız peçeteden biraz daha kolay, her ikisini de elimizden geldiğince anlaşılır şekilde görüntülemeye çalıştık Aşçı Yamağı ile birlikte.
Önce kalp şeklinde peçete:
1-Peçetemizi kat izinden 2'ye katlıyoruz. Sonra enine olarak tekrar katlıyoruz ve uzun bir şerit elde etmiş oluyoruz.
2-Yatay şekilde tuttuğumuz peçetemizi orta kısmından yukarı doğru katlayarak, L şeklini oluşturuyoruz.
3-Sonra peçetenin diğer tarafınıda ortasından katlıyoruz ve çatı ve gövdeden oluşan ev şeklini elde ediyoruz.
4-Son olarak yukarı katladığımız parçaları üçgen şeklinde içe katlayarak, kalbin kıvrımlarını oluşturuyoruz. Kalp peçetemiz hazır...

YILDIZ ŞEKLİNDE PEÇETE KATLAMA

Yıldız peçete katlama aşamaları kalpden biraz daha fazla, ama fotoğrafları takip ederseniz kolayca yapabilirsiniz.


1-Önce peçetemizi ters çeviriyoruz ve bir köşesinden alıp, orta kat izine gelecek şekilde katlıyoruz,katlanan parça üçgen olacak şekilde olacak.

2-Sonra 5. fotoğrafta olduğu gibi alt ucundan 2 cm kadar bir parçayı üste katlıyoruz. Daha sonra diğer köşeyi, diğer parçanın üzerine gelecek şekilde katlıyoruz ve peçetemiz üçgen şekline geliyor.

3-Üçgenin uçlarından birini alıp, uç bölüm peçetenin kenarına gelecek şekilde katlıyoruz ve sivri ucu tekrar ters yönde katlıyoruz.

4-Peçetenin diğer uçlarını da aynı şekilde önce iç tarafa, sonra tekrar dışarıya olmak üzere katlıyoruz ve peçetemizi ters çevirip kullanıyoruz.

Süslü sofralar için kolay gelsin...

0 yorum:

Yorum Gönder