Fındık Ezmeli Çikolata Kremalı Bisküvi

19 Mayıs 2008, yeni bir kurtuluşun başlangıç tarihi: Artık kamu ve özel kapalı mekanlarda sigara içilemeyecek. Uygulama nasıl olacak merak içindeyim...Türkiye'de kurallara uymamak bir meziyet olarak görülüyor da.
Hastane, okul , devlet dairesi gibi mekanlarda bulunan sigara odaları kaldırılacak. Alışveriş mekanlarında , sigara içilmez yazısı altında içilen sigaraları göremeyeceğiz. Cafe , restaurant, kahvehane gibi insanların özellikle sigara içmeyi sevdiği mekanlar sigaraya kapanacak.
Çokta güzel olacak!
Pastaya gelince...
Altta pişirilen ince bisküvi tabakası, fındık ezmesi ve çikolatalı krema ile biraraya gelince ortaya güzel bir pasta çıktı. Fındık ezmesi, kakao ile karışınca nugat tadında oluyor. Ev yapımı bisküvinin üzerine fındık ezmesi sürüp, üstüne kalın bir tabaka krema eklediniz mi pastanız hazır.
Malzemeler
Bisküvi İçin:
-1 yumurta
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı katı yoğurt
-1/2 paket vanilya
-1,5 çay bardağı pudra şekeri
-1-2 fiske tuz
-5 çay bardağı beyaz un(tam ölçü)
Krema İçin:
-1,5 litre süt
-1 su bardağı şeker
-9 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı kakao
-Yarım paket çiğ krema
Arasına sürmek için :
-100 gr.Fındık ezmesi + 1 yemek kaşığı kakao
Süslemek İçin:
-Bitter Çikolata
Yapılışı:
1.
22 cm çapında pandispanya kalıbına yağlı kağıt sererek , bisküvi hamurunu yayın, 180 C de pişirin.
2. Diğer tarafta kremayı pişirin. Soğuduktan sonra blendırda çırpın ve çiğ kremayı ekleyin, pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam edin. Buzdolabına kaldırın.
3.Bitter çikolatayı ben mari usulü eritin.Altına yağlı kağıt serdiğiniz kalp şeklinde kalıplara çikolatayı dökün .Derin dondurucuda dondurun.
4.Fındık ezmesiyle kakaoyu iyice halledin.
5.Pişirdiğiniz bisküviyi kalıptan çıkarmadan üzerine fındık ezmesini sürün.
6.Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın.
7.Dolaptan çıkardığınız kremaya çikolata parçalarını karıştırın ve kalıptaki fındık ezmesi sürülmüş bisküvinin üzerine yayın.
8.Üzerini hazırladığınız çikolata kalplerle ve çikolata parçalarıyla süsleyin.
9. Birgün dolapta beklettikten sonra servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder