GECİKMİŞ YAZ DAVETİ SOFRASI
Soframızdan detaylar ise aşağıda... Eşim, ben, halamız, kayınvalidem ve eşimin kardeşi için 5 kişilik bir masa hazırladım ve menüyü de yaz olması ve herkesin çok az yemesi nedeniyle hafif tutmaya çalıştım. Menümüz;
-Kabak Çorbası -Tavuklu, Mantarlı ve Ispanaklı Krep
-Taze Biberiyeli Patates -Patlıcan Salatası
-Zeytinyağlı Biber Dolması -Parmesanlı Yeşil Salata
-Zeytinli Ciabatta Ekmeği -Mevsim Meyveleri Tabağı
-Kavun Likörü -İtalyan Tiramisu
ve Domates ve pestolu mozarelladan oluşuyordu.
Bugün pratik olan iki aperatif tarifimi yazacağım. Soframızın diğer lezzetleri ise sırayla eklenecek. Önce benim gibi patates düşkünleri için biberiyeli patates, en iyi tarafı da kızartılmak yerine fırınlanmış olması.
TAZE BİBERİYELİ PATATES Malzemeler: -1/2 paket dondurulmuş elma dilimli patates veya istediğiniz miktarda minik elma dilimi kesilmiş taze patates -2 yemek kaşığı zeytinyağı -4-5 dal taze biberiye -Tuz Yapılışı: Fırınımızı 200 dereceye ayarlayıp ısıtıyoruz. Pişrime kağıdı yerleştirdiğimiz fırın tepsimize patateslerimizi koyuyoruz. Küçük bir sos kasesinde zeytinyağımızı, tuzumuzu ve biberiyemizi karıştırıp, fırça yardımıyla patateslerimizin üzerlerine sürüyoruz ve tüm yüzeye sosun yayılması için karıştırıyoruz ve fırına vermeden önce üst üste gelmelerini önleyecek şekilde tepsimize yayıyoruz. Isınmış fırınımızda 25-30 dakika fırınlayıp, biberiye dalları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun... DOMATES VE PESTO SOSLU MOZARELLA Malzemeler:
-2 top mozarella peyniri -2 adet domates -1 tatlı kaşığı pesto sos Yapılışı: Fırın kabımıza dilimlediğimiz peynirlerimizi ve domateslerimizi sıra sıra yerleştirip, üzerine pesto sosumuzdan sürüyoruz ve 160 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca servis tabağımıza alıp, sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder