KABAK ÇORBASI


Yaz biterken yaz daveti soframızdan bir tarif.... Kabak çorbası, lezzetli, sağlıklı ve hafif. Önceki yazımda da bahsettiğim gibi misafirlerimiz yediklerine dikkat eden kişilerden oluşuyordu, bu nedenle sağlıklı ve hafif olmasına oldukça özen göstererek hazırladım menümüzü. Çorba olarak ilk defa yaptığım kabak çok beğenildi. Kabak yaz sebzesi olsa da istenirse kışın da uygulanabilecek tarifimiz şöyle;

Malzemeler:

-3 adet kabak
-1 orta boy soğan
-2-3 diş sarmısak
-1 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı zeytinyağı
-2 su bardağı süt
-Tuz, az karabiber
-1-2 dal dereotu
-1 yemek kaşığı toz parmesan

Yapılışı:

Kabaklarımızın kabuklarını soyup, rendeliyoruz. Tenceremizde ince doğradığımız soğanımızı, zeytinyağımız ile hafifçe kavurduktan sonra, ince kıydığımız sarmısaklarımızı ekliyoruz. Bu aşamada unumuzu da ekleyip, 1-2 dakika karıştırarak kavuruyoruz ve sütümüzü ilave ediyoruz. Kabaklarımızı da ekledikten sonra 2 su bardağı kaynamış su ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz. Kabaklarımız pişince tuz ve karabiberimizi koyup, ocaktan alıyoruz. Blenderdan geçirdiğimiz çorbamızı dereotu yaprakları ve parmesan peyniri ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun...

Not: İsternirse çorbaya limon suyu, kıyılmış dereotu ve naneden oluşan bir sos hazırlayabilirsiniz. Çorbamız nane ve dereotu ile çok lezzetli oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder