İlginç Bir Kasede Minestrone


Kadın mutfağında ne varsa pişirecekti bu akşam .Çorbasız sofra olmazdı.Bir sanatçı özeniyle incecik doğradı sebzeleri.Havuç, patates, soğan ,sarımsak, fasulye , nohut, kırmızı biber.Sonra domates, zeytinyağı, baharat, şehriye...Başka ne vardı dolapta? Nane, maydanoz, fesleğen , kereviz yaprağı...
Bereketli olsun dedi kapattı kapağını tencerenin.Keşke tüm aile iftarda birarada olabilseydi.Kızı kursundan geç gelecek, eşi muhtemelen trafiğe takılacaktı.Çorba nefis kokular yayarak kaynamaya devam ediyordu. Birden kapı çaldı, bu saatte beklediği biri yoktu ama...Mutfağınızdan gelen bu kokuyla, kendimi kapınızda buldum dedi tanıdık bir yüz . Bir kase iftariyelik alabilir miyim?


İşte böyle kokusuyla , lezzetiyle insanları kendisine çeken bir yemek:Minestrone. İtalyanların belkide makarnadan sonra en çok bilinen yok yok çorbası.
En önemli özelliği malzemelerin bol ve çeşitli kullanılması.Özgürce koyun tencerenize mevsimine göre sebzelerinizi , kaynatın ve içini boşalttığınız somun ekmeğe doldurarak sıcacık çorbanızı için.


Tchibo iftariyelik olarak bu küçük ekmek kasesi içinde çorba sunuyor. Kapağı ve şekliyle çok sevimli bu kepek ekmek ve Tchibo da satılan diğer lezzetleri Cake Studio yapıyor.
Sonbaharda Minestrone
Malzemeler
-1 adet havuç
-1 adet soğan
-1 diş sarımsak
-2 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-2 bardak domates püresi
-2 çorba kaşığı yıldız şehriye
-4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 su bardağı haşlanmış fasulye
-yarım su bardağı haşlanmış nohut
-5 adet küçük patates
-1 adet kabak
-yarım bardak taze barbunya
-1.5 litre su
-maydanoz
-nane
-kereviz yaprağı
-tuz , karabiber

Yapılışı
Tüm sebze malzemeleri küçük küçük küp küp doğrayın. Tencereye yağ, soğan ve sarımsağı ekleyin .Tencerenin kapağını kapatarak pişirin. Sonra domates püresini döküp, şehriye hariç diğer malzemeleri koyup, yarım saat kadar kısık ateşte kaynatın. En son şehriyeleri katın ve 15 dakika kadar pişirin, kıyılmış maydanoz ve nane ile süsleyin.

0 yorum:

Yorum Gönder