İşte Bu Pastaya Hayır Demem!
Bu yaz yaptığımız orman gezilerinde topladık bu ahududuları. Ormanda yabani olarak yetişen ahududu, böğürtlen, dağ çileği bol bol karşımıza çıktı. Derindondurucuya koyduklarım ise pasta malzemesi oldular. Küçük bir kek pişirdim, yaklaşık 16 cm çapında pandispanya kalıbında.
Keki iki parçaya böldükten sonra ara kısmına ve üstüne krema sürdüm. Ve pastanın dışını bol miktarda ahudu ile süsledim. Nane yaprakları da işe yaradı doğrusu.
Kek Malzemeleri: (5-6 kişilik)
-2 yumurta
-3/4 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı yoğurt
-2 su bardağı un
-yarım paket kabartma tozu
-vanilya
Pasta için :
-1/2 kilo ahududu
-nane yaprakları
-iki paket kremşanti ve şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt
Pastanın Hazırlanması:
Öncelikle keki pişirin. Yumurta ve şekeri çırpıp kabarttıktan sonra, yağ ve yoğurt ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karıştırın, tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kalıba döküp önceden ısıttığınız fırında 180 C de pişirin.
Kek soğuduktan sonra - çok kalın olmuşsa üst kısmını biraz inceltin. İkiye bölün ve ara kısma krema ekleyin.Üstünü krema ile kaplayın. Bol miktarda ahudu ile üst ve yan kısımları süsleyin. Nane yaprakları serpiştirin.
0 yorum:
Yorum Gönder