"Erdem"li Ramazan



Müberek ay Ramazan ve bu ayda tutulan orucun,
sinelerimizi, ab-ı hayat gibi yeşillendirmesi dileği ile, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun...


Ramazan aynın ilk haftasını geride bıraktık ama ben size güzel tariflerle birlikte dönmeyi umut ederken tek yemek yapabildiğim haftasonunda fotoğraf çekemediğim için fotoğrafsız kutlamak zorunda kaldım.

Erdem ile gerçidiğimiz ilk ramazan, aynı zamanda çalıştığım için biraz daha zor oluyor ama annelerimiz saolsun bize büyük destekler. Ben de cumartesi günü bunun acısını çıkarmak istercesine mutfağa girip güzel şeyler hazırlamak istedim. Amacım güzel bir sofra kurup bunu fotoğraflamaktı ama yorgunluk ve susuzluktan bitap düştüğüm için yemeklerin fotoğrafını çekemedim. Fotoğraf olmasa da sizinle bu soframızdakileri paylaşmak istedim. Öncelikle menümüz:

- Alaca çorba
- Sosyete mantısı
-Vişne hoşafı

Sahur için (Kedili Mutfaklardan) Kabaklı yufka dan esinlenerek kabaklı-patatesli kiş yaptım (hamur yerine yufka olunca da kiş deniyor mu?)

Sosyete mantısını bildiğim biryere bağlı kalmadan kendi kafama göre hazırladım. Kıyma ve soğanı kavurup tuz ve karabiber attım. Dörde böldüğüm yufkanın içine önce süt-tereyağı-yumurta karışımı döküp sonra iç harcı paylaştırdım, gül böreği şekli verdim. Kalan harcı böreklerin üzerine döküp fırında pişirdim. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis ettim. Tahmin ettiğimden çok daha lezzetli oldu.

Kabaklı yufkada ise bir adet yufkayı elimle parçalayıp süt, zeytinyağı ve yumurta ile karıştırdım tepsinin altına yaydım. Üzerine de 2 tane kabak, 1 tane patates, 1-2 parça antep peyniri rendeledim ve 1-2 tane biber doğradım. Yufkanın üzerine serip fırında pişirdim. Çok güzel oldu ama oruç ağız ve acele ile sanırım tuzunu iki kere atmışım çok tuzlu oldu.




0 yorum:

Yorum Gönder