YOĞURTLU KABAK VE HAVUÇ SALATASI VE ARKADAŞLIK ÖDÜLÜ
Eşimin doğum günü partisinden kalan pratik bir tarif, hazırlıkları kendim yapmayı istesemde yetişemeyeceğimi anlayınca annemin yardım teklifini geri çevirmeyip, epeyce destek almıştım. Arkadaşımız Semanur'da bana yardım konusunu sorunca hemen bu salatayı tarif edip, "sen yapabilir misin?" demiştim. (Gerçi Semanur hediye konusunu sormuş ama ben yanlış anlayınca salata ihalesine ona kalmıştı:) Sonuçta Semanur'un elinden bu lezzetli salatayı yemiş olduk, o günden kalan kısmını da eşim ve ben keyifle bitirdik. Hem meze, hem salata olarak masalarımızda yeralabilecek tarifimiz şöyle;
Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 3 adet havuç
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarmısak
- 1 yemek kaşığı mayonez (koymayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Süslemek için frenk maydonozu veya dereotu
Yapılışı:
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak ve havuçlarımızı rendeliyoruz. Rendelenmiş havuç ve kabakları ayrı ayrı olmak üzere 1'er yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe kavuruyoruz. Ezilmiş sarmısak, tuz ve süzme yoğurdumuzu karıştırıyoruz, istersek mayonezi de ilave ettikten sonra, soğumuş olan kabak ve havucumuzu ekliyoruz. Servis tabağımıza alıp, frenk maydanozu veya dereotu ile süslüyoruz. Afiyet olsun...
Son günlerde bloglar arasında uluslararası arkadaşlık ödülü dolaşıyor, beni de bu ödüle Hayatın Tatları Zerrin layık görmüş, ödülün amacı arkadaşları tanıtmak. Ben de Zerrin'e teşekkür edip, ödülümü Peçete'den Notlar Ayşem, Bir Demet Papatya Gülriz, Yanya-Evenez Selen ve Klubem Pınar'a devrediyorum.
0 yorum:
Yorum Gönder