Tatlı bir telaş tatlı bir gün...İki yeni tarif : Kedidili Ekler Pasta ve Kına Gecesi Kurabiyesi


Geçtiğimiz perşembe bizim evde tatlı bir telaş vardı. Gelen misafirleriniz tabiri caizse ağır misafirlerse ve ilk geliş ilk tanışma olacak ise ister istemez her şeyin mükemmel olması için ekstra bir özen gösteriyorsunuz. İnşaallah beğenilmiştir, biz annemle büyük bir zevk duyduk hazırlarken..
Bu tarifler artık bizim spesiyallerimiz oldu ve genelde de olmama, kıvamını tutturamama gibi bir ihtimal olmuyor.

Hazırladığımız tuzluların tariflerini vermiyorum şimdilik; şu anda sadece tatlıların fotoğrafları elimde..

Kedidili Ekler Pasta

Malzemeler:
Kişi sayısına göre kedidili ( 1 porsiyon için 2 adet kedidili )

Kreması için
1 kg süt
6 kaşık un
12 yemek kaşığı şeker (ağız tadına göre azaltılabilir)
1 yumurta
piştikten sonra içine 1 poşet kremşanti (mixerle dırtlatılacak)
Üzerine hazır Dr. Oetker çikolata sosu hazırlıyoruz.

Kedidillerini süte hafifçe bandırıyoruz, sütü çok emerlerse anında parçalanıyorlar o yüzden hemen batırıp çıkarıyoruz.  Büyük bir borcama sıra ile 1 er kat diziyoruz, üzerine pişirdiğimiz kremadan bolca yayıyoruz, üstlerini tekrar süte batırdığımız kedi dili ile kapatıyoruz. Üst kata yine muhallebiyi yayıyoruz. En üstüne de hazırladığımız  çikolata sosunu yayıyoruz. Yalancı eklerlerimiz hazır!! Buzdolabında 1 gece ya da o gün yapıldıysa en az 3 saat bekletin.  Afiyet olsun..
(Bu tatlıyı davetlerinizden bir gün önce hazırlamanızı öneririm.)





Kına Gecesi Kurabiyesi

Bu kurabiyenin tarifini İstanbul'da otururken karşı komşumuz olan yengemizden almıştım, tarifin isminin nereden geldiğini sorduğumda şimdi tam olarak hatırlayamıyorum ama (muhtemelen Çerkezlerde) gerçekten de kına gecelerinde etrafına kurdela bağlanarak sunulan ikramlık kurabiyeler olduğunu söylemişti. Kurdela nasıl bağlanır bu ağızda dağılıveren kurabiyelere bilemiyorum ama eminim çok şeker bir görüntü olurdu.

Malzemeler:
1 pk. oda sıcaklığında margarin
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su b. dövülmüş fındık ya da ceviz
1 pk. kabartma tozu
vanilya
3,5 - 4 su b. un
Üzeri için pudra şekeri ve tarçın

Hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğur, çok sert olmasın dağılsın.Kalıplarla kes, ya da ceviz şeklini ver. Üzerine pudra şekeri + tarçın karışımından bolca serp.

0 yorum:

Yorum Gönder