ÜZÜMLÜ KEKUN'LU KEK

Bir aya yakındır erzak çekmecemi her ne için açsam, orada yatıp duran hazır kekun gözüme çarpıyordu. Ha bugün ha yarın derken, bugün nihayet kekunu mutlu sona ulaştırdım. İçine üzüm eklenmiş olanını canım çekince, hemen koyuldum işe. Ters yüz edilmiş halindeki hafif yanık dip, dikkatinizi çekmiştir: İçinin biraz daha pişmesi gerekiyordu ama üzeri çok kızardı korkusuyla bir alt rafa alınca dibi böyle oldu maalesef.. Olsun.. Ben özellikle tatlı yiyeceklerin yanığına bayıldığım için hiç sorun etmedim:) Sünger gibi oldu. Afiyet olsun..


Malzemeler:
************
*1 paket sade kekun  (marka önemli değil, 450 gr. olsun yeter)
*1,5 su bardağı süt
*1,5 su bardağı şeker
*4 adet yumurta
*1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi (veya 1 paket vanilya)
*Yarım çay bardağı sıvıyağ veya 150 gr.eritilmiş margarin (ben sıvıyağ kullandım)
*1 çay bardağı kuru üzüm

Yapılışı:
********
*Şeker ve yumurtaları köpük köpük olana dek çırpın.
*Üzüm hariç tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edin.
*En son olarak,una buladığınız kuru üzümleri ekleyip çatalla hafifçe karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına dökün.
*Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 35-40 dakika veya kürdan testini geçene kadar pişirin.
*Kabında biraz ılınana kadar bekletin, ters çevirip çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder